Wtorek, 31 maja 2022 r.
godz. 9:00-10:00
„Lwów – otwarty dla świata”
Lwów (ukr. Львів) to miasto na zachodzie Ukrainy, założone w 1256 roku. Jest nazywane również „Małym Paryżem”, a oficjalne hasło miasta brzmi: „Lwów – otwarty dla świata”.
Jest ważnym ośrodkiem przemysłowym, węzłem kolejowym, lotniczym i drogowym. Stanowi także istotny ośrodek nauki i kultury w Ukrainie. W 1998 roku historyczne centrum Lwowa zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Obecnie, podczas wojny w Ukrainie, jest również ważnym centrum pomocy dla uchodźców.
Weź udział we wtorkowym Śniadaniu i dowiedz się:
- co mówią dawne legendy o Lwowie,
- jakie zwierzę jest symbolem Lwowa i ile jego figurek znajduje się w mieście,
- co warto zwiedzić, będąc we Lwowie,
- co łączy Lwów z Wrocławiem.
O Lwowie i jej codzienności opowie:
Kateryna Chwiszczuk – trenerka międzykulturowa wielojęzyczna umiejętności miękkich (języki: ukraiński, polski, angielski, francuski), a także trenerka wewnętrzna wspierająca rozwój pracowników w korporacji międzynarodowej. Ma ponad 10-letnie doświadczenie w pracy w międzynarodowych korporacjach z klientami głównie z rynków francuskiego i szwajcarskiego w obszarach: finanse, kadry i płace, obsługa klienta. Wspieranie pracowników i klientów poprzez dostarczanie inteligentnych rozwiązań jest jej pasją. Wierzy, że wyzwania to również możliwości. Urodzona we Lwowie, wychowana w Algierii, od 13 lat mieszka w Polsce.
Spotkanie odbędzie się w języku polskim.
W celu potwierdzenia obecności prosimy o kontakt:
Timea Balajcza, spotkania@balajcza.pl
tel.: +48 601 913 446
————————————–
Czwartek, 2 czerwca 2022 r.
godz. 8:00-9:00
„Turysta w japońskiej restauracji”
Zanim pojedziemy do Japonii, dobrze jest poznać nie tylko zarys historii kraju i mentalność jego mieszkańców. Zwyczaje w Japonii są tak specyficzne, że turysta może czuć się niepewnie w wielu codziennych sytuacjach.
„Turysta w japońskiej restauracji” to temat Śniadania on-line w czwartek 2 czerwca o godz. 8.00.
Wyjaśnimy między innymi, czy należy:
- zdejmować buty przed wejściem do restauracji,
- pomodlić się przed posiłkiem,
- zapłacić za wodę i startery – otoshi,
- zjeść zupę ramen pałeczkami,
- zostawić napiwek
oraz czego nie należy robić pałeczkami.
Spotkanie poprowadzi pani Kamila Radzyńska – trenerka biznesu, specjalistka od komunikacji międzykulturowej, członkini SIETAR Polska, R&D Manager z doświadczeniem w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
Spotkanie odbędzie się w języku polskim.
W celu potwierdzenia obecności prosimy o kontakt:
Timea Balajcza, spotkania@balajcza.pl
tel.: +48 601 913 446
-
Zapisując się na webinar, zgadzasz się na przesłanie informacji marketingowych od BALAJCZA sp. z o.o. i przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką ochrony danych osobowych zamieszczoną na stronie balajcza.pl.
-
Informujemy, iż udział w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA” jest tożsamy z wyrażeniem zgody na wykorzystanie i rozpowszechnienie przez organizatora, czyli BALAJCZA sp. z o.o. (KRS 0000659805), wizerunku osób uczestniczących w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA”, przewidzianej w art. 81 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.