Czwartek, 24 marca 2022 r.
godz. 8:00-9:00
Walencja to nie tylko trzecie co do wielkości miasto w Hiszpanii, ale także jeden z najważniejszych portów morskich w Europie. Słynie z obchodów Święta Ognia (las fallas / les falles) wpisanego na listę reprezentatywną niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO. To widowiskowe święto każdego roku w marcu przyciąga do Walencji tysiące uczestników z całego świata. Podczas naszego spotkania opowiemy sobie o tym wydarzeniu „od kuchni”, a wszystko okrasimy przysmakami lokalnej gastronomii i zapachem kwiatu pomarańczy.
Weź udział w czwartkowym śniadaniu i dowiedz się:
- dlaczego w marcu na ulicach Walencji pachnie czarnym prochem
- skąd tak naprawdę pochodzi paella
- kiedy kwitnie kwiat pomarańczy
- co to jest „Agua de Valencia”
O Walencji w języku polskim opowie:
Anna Pawlus – Polka z „latynoskim sercem”. Zawodowo zajmuje się wsparciem międzynarodowych biznesów i przedsiębiorców jako koordynatorka projektów. Na co dzień, zarówno w pracy, jak i życiu prywatnym, posługuje się 4 językami i z ogromną przyjemnością praktykuje kolejne. Do tej pory pomieszkiwała i pracowała w Kolumbii, Ameryce Środkowej, Wielkiej Brytanii, Danii i Hiszpanii. Od kilku lat swoim “domem” nazywa Walencję. Wolny czas wypełnia muzyką i tańcem.
Spotkanie zostanie poprowadzone w języku polskim.
W celu potwierdzenia obecności prosimy o kontakt:
Timea Balajcza, spotkania@balajcza.pl
tel.: +48 601 913 446
-
Zapisując się na webinar, zgadzasz się na przesłanie informacji marketingowych od BALAJCZA sp. z o.o. i przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką ochrony danych osobowych zamieszczoną na stronie balajcza.pl.
-
Informujemy, iż udział w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA” jest tożsamy z wyrażeniem zgody na wykorzystanie i rozpowszechnienie przez organizatora, czyli BALAJCZA sp. z o.o. (KRS 0000659805), wizerunku osób uczestniczących w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA”, przewidzianej w art. 81 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.