Kevin is not alone – Youth Coaching – Zaproszenie dla Firm

 

Kevin is not alone – Youth Coaching – Zaproszenie dla Firm

 

  • Czy Twoi pracownicy to rodzice, którzy chcą wspierać swoje dzieci w nauce i rozwoju?
  • Jeśli tak, dołącz do pracodawców, którzy w innowacyjny sposób dbają o dobrostan swoich pracowników.

 

Zaoferuj pracownikom benefit Youth Coaching i stwórz środowisko pracy przyjazne rodzinom.

 

Chcesz wesprzeć swoich pracowników? Chcesz sprawić oryginalny prezent?

Napisz do nas hello@kevinisnotalone.com lub zadzwoń 605 126 100

www.kevinisnotalone.com

 

Od 2012 w Career Partners International Polska objęliśmy coachingiem pond 6000 pracowników. Wśród naszych klientów przeprowadziliśmy badanie dotyczące benefitów. Fakty:  69% to rodzice. 83% badanych deklarowało, że najbardziej cenionym benefitem jest opieka skierowana do rodziny i dzieci.  87% pracowników stresuje się, ponieważ nie potrafi zaadresować potrzeb edukacyjno-rozwojowych swoich dzieci. 85% młodzieży deklaruje potrzebę w zorganizowaniu nauki i ukierunkowania na przyszłość.

Śniadanie online z BALAJCZA – “Marianna, Marie i szklany sufit” z cyklu “Francja od kuchni” – część III

Tym razem to opowieść o gwiazdkach Michelin oraz o pozycji francuskich kobiet, nie tylko w świecie gastronomii.

Spośród ciekawostek dowiesz się m.in.:

  • Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
  • Jak Alianci korzystali z przewodnika kulinarnego w czasie wojny?
  • Jakie wyróżnienia otrzymały polskie restauracje w Guide Michelin 2020?
  • Ile kobiet, szefów kuchni, ma 3 gwiazdki Michelin?
  • Dla kogo kurom należało robić manicure przed sprzedażą?
  • Dlaczego to 13, a nie 14 lipca, jest przełomową datą dla kobiet we Francji?
  • W jakich miesiącach Francuzki pracują za darmo?

Wątpliwości co do savoir vivre rozwiąże QUIZ – „Nóż i widelec na francuskim stole”.

 

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

 

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.

Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

Tłumaczymy na język korzyści… 20% taniej!

Rok 2020 przyniósł wiele nieoczekiwanych wyzwań, z którymi każda firma radzi sobie na swój sposób – często oznacza to ustalanie priorytetów i podejmowanie trudnych decyzji.

Gdy potrzebujemy tłumaczenia, często jesteśmy rozdarci – trzeba trzymać koszty w ryzach, a jednocześnie realizować zadania.

A gdyby tak nie musieć wybierać? Nie czekać miesiącami i wreszcie skreślić kolejną pozycję z listy rzeczy do zrobienia?

W BALAJCZA wiemy, że każda firma jest inna i ma specyficzne potrzeby, dlatego proponujemy Państwu upust na każde zlecenie – finansowe, prawne, techniczne czy marketingowe.

Jesteśmy różni, jednak jest coś, co łączy nas wszystkich… Przemawia do nas język korzyści!
Dlatego w listopadzie i grudniu 2020 r. zachęcamy Państwa do skorzystania z 20% rabatu na tłumaczenia pisemne z dowolnej dziedziny. Nie trzeba już odkładać decyzji na później, gdy priorytetem jest cena.

Dzięki temu Państwa tłumaczenie będzie gotowe do dalszej pracy, koszty nie wymkną się spod kontroli, a Państwo zamkną ten trudny rok ze spokojną głową!

Promocja została przygotowana specjalnie dla firm, które wraz z nami współtworzą Polsko-Szwajcarską Izbę Gospodarczą.

Po szczegóły oferty zapraszamy do kontaktu:

Iwona Bułacz

Menedżer Działu Obsługi Klienta

iwona.bulacz@balajcza.pl

Tel.: 22 643 47 94, 98
Tel. kom.: +48 601 913 918

www.balajcza.pl

10. edycja globalnego badania PwC pod nazwą Family Business Survey.

Zapraszamy do udziału w 10. edycji globalnego badania PwC pod nazwą Family Business Survey.

Wypełnienie formularza pozwala na otrzymanie rezultatu badania czyli raportu obrazującego sytuację przedsiębiorstw rodzinnych z całego świata!

 

Raport odpowie m.in. na pytanie jakie elementy transformacji biznesu rodzinnego pozwolą uzyskać większą odporność ekonomiczną w obecnych niepewnych czasach.

W badaniu udział bierze ok. 3 000 przedstawicieli biznesów rodzinnych z ponad 50 krajów!

Kwestionariusz znaleźć można pod linkiem

Jego wypełnienie zajmuje ok. 15 minut.

Badanie przeprowadzane jest w imieniu PwC przez agencję Jigsaw Research, która nie przekazuje PwC indywidualnych odpowiedzi. Zostaną wykorzystane wyłącznie do celów statystycznych, do zaobserwowania trendów.

Formularz będzie dostępny do końca listopada.

Jako że jest to badanie globalne, formularz jest dostępny w 13 wersjach językowych. Niestety nie ma wśród nich języka polskiego.

Broszura Rödl & Partner o subwencjach dla firm w tarczach antykryzysowych

Specjaliści z Rödl & Partner przygotowali kolejną broszurę informacyjną dla korzystających z różnych form dofinansowania działalności w związku z negatywnymi skutkami pandemii. Księgowe i podatkowe skutki ujęcia instrumentów przewidzianych w „tarczy antykryzysowej” to źródło wiedzy, które przedstawia kluczowe zagadnienia związane z rozwiązaniami mającymi na celu ochronę podmiotów gospodarczych przed bankructwem oraz zachowanie jak największej liczby miejsc pracy.

 

W broszurze opracowanej przez doradców, konsultantów podatkowych i biegłych rewidentów Rödl & Partner omówione zostały kwestie takie jak: skutki podatkowe wybranych instrumentów pomocowych, formy wsparcia finansowania przewidziane w ramach „tarczy finansowej PFR”, sposoby ujęcia subwencji w księgach rachunkowych, ewidencja księgowa dofinansowania do wynagrodzeń oraz składek ZUS, a także  pakiet pomocowy Banku Gospodarstwa Krajowego (BGK).

 

Publikacja jest skierowana do przedsiębiorców, którzy na skutek ograniczeń związanych z pandemią koronawirusa, napotkali problemy związane z finansowaniem bieżącej działalności i byli zmuszeni szukać dodatkowych środków finansowych. W broszurze Rödl & Partner przedstawione zostały podatkowe i księgowe aspekty korzystania z programów mających na celu wsparcie finansowe zagrożonych przedsiębiorstw.

 

Bezpłatną broszurę można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej Rödl & Partner:

https://www.roedl.pl/pl/media/nasze-publikacje/broszury/ksiegowe-i-podatkowe-skutki-ujecia-instrumentow-finansowych-przewidzianych-tarcza-antykryzysowa

 

***

Rödl & Partner to międzynarodowa firma świadcząca zintegrowane usługi profesjonalne w obszarach: audyt, business process outsourcing, doradztwo podatkowe, doradztwo prawne, consulting. Działa w 49 krajach i ma 109 biur, w których pracuje  5120 osób. W Polsce zatrudnia ponad 500 pracowników w sześciu lokalizacjach – Gdańsku, Gliwicach, Krakowie, Poznaniu, Warszawie i Wrocławiu.

Śniadanie z BALAJCZA – “Męski świat gastronomii” z cyklu “Francja od kuchni” – część II

Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Francja od kuchni”. Tematem śniadania on-line w czwartek, 19 listopada o godzinie 8.00 będzie „Męski świat gastronomii”. Zostanie przedstawionych kilka kluczowych postaci, które wpłynęły na sztukę kulinarną, nie tylko Francji.

 

Dowiemy się między innymi:

 

* Kto wprowadził modę na jedzenie warzyw i owoców?

* Jak Król Słońce ujarzmił pory roku?

* Kto jest twórcą sosu beszamelowego?

* Z czego składa się Foie gras?

* Jaki francuski region słynie z najlepszych pasztetów?

* Kto stworzył klasyczną grande cuisine dla wyższych sfer?

* Czy wypada mówić „Bon appétit”?

 

Szczegóły dotyczące etykiety wyjaśni nasz QUIZ – „Bon ton we francuskiej restauracji”.

 

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.

Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

Hotel Metropol w centrum Warszawy został po wakacjach ponownie otwarty po krótkiej przerwie spowodowanej sytuacją związaną z COVID-19. Serdecznie zaprasza do swoich wnętrz.

Hotel Metropol mieści się w centrum Warszawy. Powstał w 1965 roku według projektu znanego inżyniera architekta, historyka architektury i urbanisty, Zygmunta Stępińskiego. Był on także współautorem unikatowego budynku Cepelii, znajdującego się naprzeciwko hotelu. Metropol należy do spółki Hotele Warszawskie Syrena (HWS) i oferuje 211 nowoczesnych pokoi w 5 kategoriach, w tym także rodzinne i apartamenty. Spółka od kilku lat intensywnie inwestuje w projekty remontowe i modernizacje, dostosowujące budynek do aktualnych oczekiwań gości. W 2019 roku gruntownej renowacji poddano lobby, bar i restaurację, oddając gościom nowoczesną, jasną i przyjazną przestrzeń wspólną.

Bardzo cieszy nas ponowne otwarcie hotelu – mówi Paweł Lewtak, Członek Zarządu HWS. Jesteśmy przygotowani zarówno w zakresie bezpieczeństwa sanitarnego, jak i atrakcyjnej oferty dla naszych gości. Hotel Metropol to bezkonkurencyjna lokalizacja, odnowione pokoje z klimatyzacją, parking i sezonowa oferta gastronomiczna. Wkrótce będzie można uregulować u nas pobyt za pomocą bonu turystycznego. Jednakże Hotel Metropol to przede wszystkim profesjonalny zespół przeszkolonych i doświadczonych pracowników wspierających się wzajemnie.

Do spółki Hotele Warszawskie Syrena należą 3 stołeczne obiekty: Polonia Palace, Metropol i MDM, oferujące nowoczesne pokoje dla gości biznesowych i turystycznych. Każdy z obiektów jest inny i unikalny, a jego historyczny charakter uzupełniają współczesne udogodnienia. Dzięki zróżnicowanej ofercie konferencyjnej wszystkie hotele są ciekawą propozycją dla organizatorów wydarzeń (MICE): gal, spotkań biznesowych i konferencji.

Więcej informacji o usługach hotelu na stronie: www.hotelmetropol.com.pl

Hotel Metropol w centrum Warszawy został po wakacjach ponownie otwarty po krótkiej przerwie spowodowanej sytuacją związaną z COVID-19. Serdecznie zaprasza do swoich wnętrz.

Hotel Metropol mieści się w centrum Warszawy. Powstał w 1965 roku według projektu znanego inżyniera architekta, historyka architektury i urbanisty, Zygmunta Stępińskiego. Był on także współautorem unikatowego budynku Cepelii, znajdującego się naprzeciwko hotelu. Metropol należy do spółki Hotele Warszawskie Syrena (HWS) i oferuje 211 nowoczesnych pokoi w 5 kategoriach, w tym także rodzinne i apartamenty. Spółka od kilku lat intensywnie inwestuje w projekty remontowe i modernizacje, dostosowujące budynek do aktualnych oczekiwań gości. W 2019 roku gruntownej renowacji poddano lobby, bar i restaurację, oddając gościom nowoczesną, jasną i przyjazną przestrzeń wspólną.

Bardzo cieszy nas ponowne otwarcie hotelu – mówi Paweł Lewtak, Członek Zarządu HWS. Jesteśmy przygotowani zarówno w zakresie bezpieczeństwa sanitarnego, jak i atrakcyjnej oferty dla naszych gości. Hotel Metropol to bezkonkurencyjna lokalizacja, odnowione pokoje z klimatyzacją, parking i sezonowa oferta gastronomiczna. Wkrótce będzie można uregulować u nas pobyt za pomocą bonu turystycznego. Jednakże Hotel Metropol to przede wszystkim profesjonalny zespół przeszkolonych i doświadczonych pracowników wspierających się wzajemnie.

Do spółki Hotele Warszawskie Syrena należą 3 stołeczne obiekty: Polonia Palace, Metropol i MDM, oferujące nowoczesne pokoje dla gości biznesowych i turystycznych. Każdy z obiektów jest inny i unikalny, a jego historyczny charakter uzupełniają współczesne udogodnienia. Dzięki zróżnicowanej ofercie konferencyjnej wszystkie hotele są ciekawą propozycją dla organizatorów wydarzeń (MICE): gal, spotkań biznesowych i konferencji.

Więcej informacji o usługach hotelu na stronie: www.hotelmetropol.com.pl

Śniadanie online z BALAJCZA – Francja od kuchni

Kolejne „Śniadanie on-line” spędzimy w klimatach francuskich. Zapraszamy na spotkanie „Francja od kuchni”. Jest ono adresowane nie tylko do miłośników croissantów i brioszek. Spojrzenie na Francuzów poprzez ich upodobania kulinarne pomoże w lepszym zrozumieniu także ich specyficznej mentalności. Bo kuchnia we Francji nie jest jedynie sztuką gastronomii, to Art de vie – sztuka życia.

„Dobrego człowieka poznasz po tym, ile je” – mawiał największy smakosz Francji, król Słońce, Ludwik XIV. Jak sobie radził skoro nadworni lekarze wyrwali mu wszystkie zęby?

Spośród ciekawostek dowiesz się również:

* W jakich godzinach nie należy udawać się we Francji do restauracji?
* Dlaczego Francuzi są najszczuplejszym narodem w Europie?
* Jak ugotować zielony groszek w stylu angielski i francuskim?
* Komu zawdzięczamy truskawki?
* Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
* Jak francuskie prawo rodzinne traktuje kobietę?

A w trakcie QUIZu poznasz savoir vivre francuskiej deski serów.

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446

Śniadanie online z BALAJCZA – Francja od kuchni

Kolejne „Śniadanie on-line” spędzimy w klimatach francuskich. Zapraszamy na spotkanie „Francja od kuchni”. Jest ono adresowane nie tylko do miłośników croissantów i brioszek. Spojrzenie na Francuzów poprzez ich upodobania kulinarne pomoże w lepszym zrozumieniu także ich specyficznej mentalności. Bo kuchnia we Francji nie jest jedynie sztuką gastronomii, to Art de vie – sztuka życia.

„Dobrego człowieka poznasz po tym, ile je” – mawiał największy smakosz Francji, król Słońce, Ludwik XIV. Jak sobie radził skoro nadworni lekarze wyrwali mu wszystkie zęby?

Spośród ciekawostek dowiesz się również:

* W jakich godzinach nie należy udawać się we Francji do restauracji?
* Dlaczego Francuzi są najszczuplejszym narodem w Europie?
* Jak ugotować zielony groszek w stylu angielski i francuskim?
* Komu zawdzięczamy truskawki?
* Co wspólnego ma potentat oponiarski z gwiazdkami Michelin?
* Jak francuskie prawo rodzinne traktuje kobietę?

A w trakcie QUIZu poznasz savoir vivre francuskiej deski serów.

W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446