Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Francja od kuchni”. Tematem śniadania on-line w czwartek, 19 listopada o godzinie 8.00 będzie „Męski świat gastronomii”. Zostanie przedstawionych kilka kluczowych postaci, które wpłynęły na sztukę kulinarną, nie tylko Francji.
Dowiemy się między innymi:
* Kto wprowadził modę na jedzenie warzyw i owoców?
* Jak Król Słońce ujarzmił pory roku?
* Kto jest twórcą sosu beszamelowego?
* Z czego składa się Foie gras?
* Jaki francuski region słynie z najlepszych pasztetów?
* Kto stworzył klasyczną grande cuisine dla wyższych sfer?
* Czy wypada mówić „Bon appétit”?
Szczegóły dotyczące etykiety wyjaśni nasz QUIZ – „Bon ton we francuskiej restauracji”.
W francuskie klimaty wprowadzi Państwa pani Kamila Radzyńska – trener biznesu, specjalność komunikacja międzykulturowa, członek SIETAR Polska, R&D Manager z praktyką w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.
Śniadanie odbędzie się w języku polskim.
W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446